FAQ/OSS

På denne side har vi skrevet nogle af de mest almindelige spørgsmål vi bliver stillet af vores kunder. Skulle du have et spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail. Vi besvarer din mail så hurtigt som muligt, og er det relevant for flere, kommer det også med på FAQ/OSS siden.

Må miljøposen kun bruges til affald?
Miljøposen må og kan bruges til mange ting. Miljøposen er helt perfekt til opbevaring af grønsager, disse kan ånde i papiret. Meget velegnet til gulerødder og løg. Miljøposen er også perfekt til at bruge som gavepose. Prøv med et enkelt bastbånd om. Miljøposen er en oplagt kuvert, når du skal sende noget der fylder mere en en alm. brev. Ja, der er mange anvendelsesmuligheder. Husk dog altid at bruge den sidste gang til det grønne affald, så har miljøposen gjort gavn mange gange.

Hvorfor har jeg aldrig hørt om miljøposen før?
Vi gør alt hvad vi kan for at udbrede kendskabet til miljøposen og alle dens gode fordele. Har du en god idé til hvordan vi kan fortælle andre om miljøposen, så fortæl os det! Vi kommer gerne til kompostdage, grønne markeder, miljøarrangementer og lignende.

Kan man bruge miljøposen på skoler og institutioner?
Det kan man sagtens. Flere skoler og institutioner bruger allerede miljøposen til opsamling af det grønne affald. Kontakt os for yderligere oplysninger/gode råd om dette.

Hvor længe er miljøposen om at blive nedbrudt?
Det vil afhænge af omgivelserne. Er der optimale forhold ved komposten, vil det gå stærkt, dette er der ofte forår/efterår. Indholdet i komposten vil også være afgørende ved processen.

Hvorfor gavner miljøposen komposten?
Ofte er vores kompost for våd, med det resultat at kompost processen går i stå. Miljøposen vil virke som tørstof i komposten. Miljøposen vil også skabe luftlommer, da de ikke pakker så fast sammen som affald der hældes ud af en spand.

Skal Miljøposen ikke nå helt ned til bunden af affaldsstativet?
Nej. Miljøposen skal sættes på stativet på samme måde som en plastikpose. Det er meningen at posen skal hænge frit, så fordampning kan ske fra hele papirfladen.

Hvor kommer træet fra til fremstilling af Miljøposen. Er der brugt regnskov?
Papiret er fremstillet af affaldstræ fra dyrket skove i sverige. Disse skove opfylder strenge svenske miljøkrav. Selve træet bliver brugt til møbler. Grene, trætoppe, bark, rødder o.lign bliver brugt til fremstilling af Miljøposer.

Kan papiret holde til vådt affald? Vil bunden gå ud af miljøposen, når der kommer f.eks. kartoffelskræller i?
Papiret er et vådstærkt papir, hvilket vil sige at når den bliver våd, bliver den sej og stærk. Selvfølgelig kan den dryppe ved meget vådt affald – men bunden går ikke ud. Vi har testet en pose, hvor vi hældte 2 liter vand i en 8 liters pose. Først efter 10 minutter begyndte den at dryppe. Men bunden gik ikke i stykker, heller ikke selvom vi tog og rystede posen. Vores garenti til dig: Går bunden ud ved alm brug/korrekt brug får du et helt årsforbrug af MILJØPOSER uden beregning. Det skal siges at vi aldrig har været udsat for at skulle benytte os af den garanti.

Hvorfor er Miljøposen så lille? Den er ikke stor nok til os.
Erfaringer har vist at en 8 liters Miljøpose er passende for de fleste familier. Så bliver den fyldt på ca. 2-3 dage, og den kommer også ud i passende tid.

Er trykket og limen på miljøposen giftig?
Nej. Miljøposen er trykt med en farve der opfylder d.d. gældende miljøstandarder. Limen er fremstillet af Majsstivelse, voks, harpiks. Både lim og farve er godkendt til fødevarer poser.